En verkstad för det skrivna ordet.

Hundra mil av Jojo Moyes

Det här är en verkligt välskriven må-bra bok till skillnad från ”Livet efter dig”, som var den bok Jojo Moyes slog igenom med.

Den handlar om Jess, som har två jobb och sliter hårt för att ta hand om sina två barn, sin dotter Tanzie som är ett matematiskt geni och styvsonen Nicky som är en vandrande tonårskatastrof. Jess´ man har stuckit. Och trots att hon har det så besvärligt är Jess en obotlig optimist. Och en dag får hon höra om en matematikolympiad i Skottland. Hon beslutar sig för att bege sig dit i sin mans gamla vrak till bil.

Egentligen visste jag efter halva boken hur det skulle gå för alla inblandade, men den är så välskriven och personerna så sympatiska att jag inte ens smygläste det sista kapitlet, så intresserad var jag. Jag tyckte bra om Jess och flera av de andra uppdiktade personerna, men Nicky, styvsonen. Honom bara älskade jag.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Categories